Dış Kaynak Kullanımı (DKK) bir şirketin asıl uzmanlık alanına odaklanıp uzmanlık alanı dışındaki konularda konunun uzman şirketlerinden hizmet alması anlamına gelmektedir. Günümüzde şirketler rekabetçi iş dünyasının şartları gereği sadece kendi profesyonel kabiliyetleri üzerine odaklanarak başarılı olabilmekte hatta bu sayede varlıklarını devam ettirebilmektedirler.
Tüm sektörlerin günümüzde ihtiyaç duyduğu temel alan olan bilişim teknolojileri alanında ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kalifiye personel, altyapı, donanım ve yazılım gibi alanlara yatırım yapmaları zorunluluğu doğmuştur. Tüm bu süreçlerin toplam maliyeti ise genellikle çok yüksektir. Bu sebepten dolayı kârlılık oranlarının çok düştüğü günümüz rekabetçi iş dünyasında şirketler bilişim teknolojileri ihtiyaçlarını Dış Kaynak Kullanımı (DKK) metoduyla karşılama yoluna gitmişler
Bilişim Teknolojileri alanı dışında faaliyet gösteren şirketlerin müşterilerine daha kaliteli ürünler ve hizmetler sunmasını sağlar.
Bilişim Teknolojileri yatırımları önemli riskler taşımaktadır. Şirketler bu riskleri minimuma indirmek ve en az hasarla etkilenmek için bilişim teknolojileri ihtiyaçlarını Dış Kaynak Yönetimi yoluyla gidermeye başlamışlardır. Bu sayede şirketler daha dinamik bir şekilde değişime adapte olabilmektedir.
Dış Kaynak Kullanımı şirketlerin kendi öz alanları dışındaki alanlarda zaman kaybetmelerini ve yatırım yapmalarının önüne geçer. Bu sayede şirketler kendi öz alanlarına daha fazla vakit ve maddi kaynak ayırma imkânına kavuşurlar.